PROMO: Tot 6 weken gratis en geen instapkosten. Grijp je voordeel!

Bekkenbodem

Bekkenbodem

Auteur: Katrien Vandamme

Ondersteun je bekkenbodem tijdens en na zwangerschap

Je bekkenbodem speelt een heel belangrijke rol tijdens je zwangerschap en je bevalling. Gedurende de zwangerschap komt hier stelselmatig meer druk op, en moet deze dus meer gewicht kunnen dragen. Tijdens een vaginale bevalling, zal je kindje door de bekkenbodem naar buiten geperst worden.

Bekkenbodemklachten zijn dus niet vreemd om te ervaren tijdens of na je zwangerschap, maar ze zijn daarom niet normaal. Door je bekkenbodem te trainen op kracht, uithouding én ook op het loslaten van spanning, kan je vaak klachten voorkomen of aanpakken.

Lees hier wat jij kan doen om je bekkenbodem goed te ondersteunen tijdens en na je zwangerschap.

Ga zeker al eens langs bij een gespecialiseerde bekkenbodemkinesist in jouw buurt. Zij kunnen je de juiste oefeningen aanleren en er mee voor zorgen dat je bekkenbodem zo goed mogelijk door deze periode komt. Het zal een enorme meerwaarde zijn voor jouw levenskwaliteit nu, na je bevalling, maar ook binnen 20-30 jaar. Vind een gespecialiseerde bekkenbodem kinesist in jouw buurt via www.bicap.be .

In het Moving Moms traject bij Jims, zullen de gespecialiseerde pre- en postnatale coaches ook steeds aandacht hebben voor je bekkenbodem tijdens een training. Ga zeker eens een kijkje nemen in een club in jouw buurt als je die begeleiding op maat wenst. https://www.jims.be/nl/movingmoms

Wil je toch al zelf aan de slag gaan? Dan kan je met volgende 3 oefeningen alvast werken op de kracht, uithouding en het ontspannen van je bekkenbodem. Doe ze steeds alle 3, en zet zeker je geluid op bij het bekijken van deze video’s.

Kracht en reactiesnelheid trainen

Kracht en uithouding trainen

Ontspanningsademhaling

Eerst Jims eens gratis uitpoberen? 

Vraag jouw gratis probeerpas hier aan.